3 de maig del 2014

Minicolònies 2014 - Divendres 2

El divendres ens hem aixecat amb "la cançoneta".... Cada any igual, sempre fiquen el bon dia dels Pets per despertar-nos al matí. Es pensen que fan gràcia o què?? Que renovin ja no??!!! Després de sentir-la hem sortit del llit, ens hem vestit, rentat la cara i hem baixat a esmorzar. La Fina havia fet la seva màgia i tot era deliciós. Quan hem acabat hem anat a veure quines sorpreses ens tenia preparada la festa major de Vallfogona per avui.

Hem anat a la plaça i han sortit els del grup excursionista de Vallfogona i ens han dit que per aquell dia tenien prevista una excursió per tot el poble i les rodalies. Llavors ha vingut l'artista del poble que crec que estava una mica boig i ha dit que volia organitzar un concurs d'art. Els del grup excursionista li han proposat que podia aprofitar l'excursió per fer els quadres dels llocs més emblemàtics del poble. Ell hi ha estat d'acord i llavors ens ha demanat a nosaltres si volíem participar al concurs. Nosaltres, evidentment, hi hem volgut participar i llavors ens ha explicat com havien de ser aquests quadres. En total havíem de fer quatre quadres per grup i cada quadre havia de ser amb un estil diferent. Un havia de ser amb ceres, l'altre amb pintures, l'altre l'havíem de dibuixar amb llapis i l'últim l'havíem de fer amb coses de la natura com ara sorra, branquetes o fulles i cola blanca. Ens ha explicat que a la nit els jutges farien les seves valoracions i donarien els guanyadors.

Quan tots aquests han marxat els monitors ens han dit que havíem de fer els serveis. Serveis??!!! Que es això??!!! Ens han dit que com que no hi havia pensió complerta aquesta vegada ens havíem de netejar nosaltres mateixos la casa. Un grup habitació de nens, l'altre l'habitació de nenes, l'altre els lavabos i l'últim el menjador i les zones comunes. Al meu grup ens ha tocat les zones comunes. M'he intentat escaquejar el màxim que he pogut però al final m'han enxampat i m'han fet escombrar :(

Quan tot estava net i polit ens hem posat en moviment. Hem anat pel poble fent els dibuixos pel ditxós artista. Cada grup se n'ha anat pel seu compte a dibuixar el que creien. Nosaltres el primer que hem fet ha estat el de llapis. En aquest m'he motivat i l'he fet quasi tot jo sola. Quan teniem els tres primers dibuixos acabats ens han dit que a l'últim quadre havíem de representar un "balneari" que estava a dos quilòmetres del poble. Ens hem posat a caminar i pel camí hem anat arreplegant fulles, sorra i altres coses de la natura. Jo he plegat quatre branques i els altres companys del grup el demés. Quan hem arribat al final s'havia fet una mica tard, llavors hem esperat els petits i quan han arribat ens hem posat a dinar. Després de dinar hem fet "l'intent" de dibuix perquè el nostre ha quedat fatal. Jo ja els hi deia com ho havien de fer però ningú m'ha fet cas..... en fi.

Un cop llestos els dibuixos hem tornat a la casa i hem fet algunes danses tradicionals de colònies. La que més m'agrada es la de Rock&Roll dels Catarres. Mentre ballàvem alguns s'han començat a dutxar i a mesura que anaven acabant hi hem anat els altres ja que aquesta casa no destaca per la quantitat de dutxes disponibles que diguem...

Després de sopar els jutges havien de fer les seves valoracions i declarar el grup guanyador però quan hem arribat a la sala d'exposicions ens hem trobat els quadres penjats del reves, es a dir, amb el dibuix de cara a la paret. Quan estàvem a punt de girar els quadres, en sobte ha sortit l'alcalde, que crec que també esta una mica tocat del bolet, i ens ha dit que com que no havíem demanat permís per penjar els quadres a la sala d'exposicions ens havia preparat quatre enigmes que havíem de superar (Quina poca feina que té aquest home...). Per cada enigma que superéssim ens deixaria posar un quadre recte. I ens ha dit, també, que al concurs només hi entrarien els quadres que estiguessin girats.

Per grups hem anat fent les proves. Per sort no eren de còrrer i aquestes coses si no mes aviat de pensar i de lògica. El nostre grup n'hem superat tres per tant un quadre nostre s'ha quedat fora del concurs....

Quan tothom havia passat per tots els enigmes ens hem tornat a reunir a la sala d'exposicions i cada grup ha girat tants quadres com enigmes havia superat. Nosaltres hem fallat una prova, per tant, només n'hem pogut girar tres. Llavors ha aparegut el jutge que era l'artista ( quina sorpresa :-O !!). S'ha mirat els quadres i els ha puntuat. Després ha dit qui havia guanyat i.... Sorpresaaaa!!! Hem guanyat tots!!! pffffff Uns els més originals, els altres els mes divertits i així amb tots els grups. A nosaltres ens ha tocat el premi al millor traç. Ja m'explicaràs que dimonis vol dir això...??!!!

Sabent que d'alguna manera les puntuacions eren les correctes i que tots en certa manera havíem guanyat ens en hem anat a dormir. Aquella nit més cansats que l'anterior no hi ha hagut tants jocs amb llanternes ni massa xivarri. Ens hem posat al llit i hem anat caient rendits un darrere l'altre fins l'endemà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada