13 d’octubre del 2013

El Grup de Colònies a la Via Catalana

Aquest passat onze de setembre es va produir un fet espectacular i mai vist a Catalunya. En motiu de la diada l'Assemblea Nacional Catalana amb molt d'esforç i coordinació va organitzar la Via Catalana per la Independència. Pels que no sabeu de què es tracta això de la Via Catalana us ho explicaré molt simplement. Es tractava de fer una cadena humana que travessés tot Catalunya, i ja us avanço que va ser tot un èxit.

A Montbrió vam tenir la sort que la cadena hi passava pel bell mig i, també, vam tenir molta sort que l'ANC Montbrió ja feia mesos que estava constituïda i que hi treballaven perquè tot sortís a la perfecció. Des del Grup de Colònies quan ens vam assabentar que s'estava organitzant aquest esdeveniment per tot Catalunya no vam dubtar ni un instant. Hi volíem participar si o si. Vam comentar als membres de l'ANC Montbrió si hi podríem assistir com a grup i portar el Peret i la Mandinga. Ràpidament ells ens van contestar que si i, a més, ens van posar a un lloc preferent de la cadena. També ens van convidar a assistir als actes previs a la cadena, ja que el dia onze Montbrió s'ompliria de gent d'altres pobles que venia a omplir els trams de Montbrió.

Així doncs el dia onze vam muntar el Peret i la Mandinga i ens vam dirigir a la plaça de la vila. Quan vam arribar la plaça era plena de gent, molta gent, molta més gent de la que ens haguéssim pogut esperar mai. I tothom estava feliç. Miressis on miressis tothom somreia i feia cara de felicitat. Jo no sé perquè la gent era feliç... Però us puc dir perquè ho era jo. Jo era feliç perquè sentia que estava fent història. Sentia la gent riure i parlar tothom molt emocionat amb el que passaria aquella tarda. Sentia que la gent era feliç, i se m'encomanava. Sentia que tots els que érem a aquella plaça anàvem a una. I m'envaïa un sentiment de "junts podrem" espectacular.

A la plaça durant el matí s'hi van fer diversos actes, la Colla Sardanista del Lluert va fer una ballada, els timbalers Cop de Cap també van fer una aplaudida actuació i tot seguit ens va tocar el torn a nosaltres. Vam fer una ballada de gegants conjunta a la plaça on van assistir tots els gegants del poble (10) i també els gegants que havien vingut expressament d'altres indrets per participar a la cadena.

Havent dinat vam quedar a les quatre per portar els gegants a la Via Catalana. A nosaltres ens havien assignat el tram 181, el tram central de Montbrió. Ens vam dirigir al nostre tram i ens vam col·locar en posició a esperar les 17:14 que era l'hora en que s'havia de produir la cadena. Al cap de poc ens van acompanyar la Colla gegantera del Barri de la Closa i els Consellers de l'Avern amb els seus gegants. Des del Grup de Colònies lamentem molt no haver estat totes les colles de gegants de Montbrió ja que hagués estat una bonica estampa. Van faltar la Colla Gegantera de Sant Antoni i la Colla del carrer d'Avall.

Un cop va ser l'hora de fer la cadena ens vam donar tots les mans i vam tenir el plaer i l'orgull de participar a la cadena humana per la independència. Ens vam estar mes o menys mitja hora agafats formant la llarga cadena i quan es va desfer vam agafar el Peret i la Mandinga i ens en vam tornar cap al poble.

Aquell vespre tots vam encendre la televisió i vam poder contemplar la magnitud del que havíem fet. Nosaltres només havíem estat un petit gra de sorra a la llarga cadena però estàvem molt orgullosos d'haver estat allí quan el nostre petit país ens necessitava.

Vam fer diverses fotografies de l'acte però del que ens sentim més orgullosos es d'haver gravat amb vídeo gran part dels moments que ens van succeir aquella jornada. Utilitzant tots aquests talls de vídeo vam fer un muntatge de l'experiència viscuda durant la via catalana que podeu veure a continuació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada