21 de juliol del 2013

Trobada gegantera i festes de barri

Aquestes últims caps de setmana hem tingut feineta com a geganters. El dia 6 de juliol hi va haver la III trobada gegantera a Montbrió i, com no podia ser d'altre manera, hi vam participar molt activament. Les setmanes prèvies assistint a les reunions convocades per l'ajuntament per tal de decidir com aniria la festa i el mateix dia sis al matí anant a preparar totes les taules i el menjar de les nostres colles convidades.

Podríem dir que els gegants de colònies no són els més actius del poble però tot hi així vam convidar la Colla Gegantera de Vinyols i els Arcs, la Colla de Grallers i Cap-grossos de Riudecanyes i la Colla Gegantera i Grallers de Maspujols.

El dia de la trobada tot va anar bastant rodat. Vam fer la plantada a l'antiga bàscula que estava situada al costat de la riera. Després va començar el cercavila per tot el municipi que va durar gairebé fins l'hora de sopar. Va ser un cercavila llarg per la majoria de carrers importants de Montbrió. Al final vam fer l'entrada a la plaça de la vila un rere l'altre, vam fer un ball davant la resta de colles i quan vam haver entrat totes les colles vam fer la ballada final.

Tot seguit vam anar a sopar a l'envelat on ja estava tot preparat. El sopar de germanor entre tots els geganters va ser una mica caos però res de l'altre món, podríem dir el normal, quan es tracta de donar sopar a més de 600 persones.

Un cop acabat el sopar al pati de les escoles ja tocava l'orquestra Allioli. Malauradament moltes colles un cop acabat el sopar no van seguir la festa cosa que si vam fer totes les altres colles. I ens ho vam passar la mar de bé.

Per acabar dir que va ser una jornada per no oblidar. Des del grup de colònies voldríem felicitar tots els que ho van fer possible. Colles geganteres, grallers, ajuntament i tota l'altra gent anònima que d'una manera o altre van col·laborar.

Tot això pel que fa a la trobada gegantera però es que el dia 19 de juliol també estavem convidats al cercavila de les Festes de Barri de Sant Antoni. Aquest cercavila va ser bastant mes "light" si el comparem amb el de la trobada gegantera, però no per això menys important. Vam fer un volt pels carrers del Barri i quan vam haver fet la volteta ballada final a la plaça de Sant Antoni i, com es habitual a sopar al carrer.

La setmana vinent encara ens queda un acte com a colla gegantera i es que estem convidats a la Festa Major de Riudecanyes. Val a dir que tenim moltes ganes d'anar al poble veí on tant bé se'ns tracta sempre. I on estem encantats de repetir actuació any rere any.

I entre totes aquestes actuacions i ballades de gegants anem preparant les colònies 2013........ Que només falten 13 dies per marxar....!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada